Kategorier
Konditori

Ett bageri för gommens njutning i Stockholm

Att stiga in genom dörren och mötas av de ljuvaste dofter är en upplevelse bara det. Handla, fika och njuta är det som gäller på ett bageri i Stockholm.

Ofta sägs det att smaken är olika och det kan förstås vara sant. Om alla människor i världen tyckte lika om allt skulle det se ännu mer kaotiskt ut än det redan gör. Men det som är sant i stort är inte alltid rätt. Det finns inga, eller ytterst få människor som inte tycker om bröd i någon form. Våra förfäder må ha hittat på mycket stolligheter men när de uppfann bröd gjorde de helt rätt.

Få dofter och smaker kan mäta sig med brödets. Doften är alltid ljuvlig och den är förstås det första man märker då man kommer in på ett bageri i Stockholm. Det spelar mindre roll om det doftar matbröd eller kanelbullar eller något annat. All doft av färskt bröd är lockande. Ett bra bageri har förstås mycket att erbjuda. Matbröd av alla de slag som fullkorn, levain, frallor blandas med doft av kanel och kardemumma från fikabrödsavdelningen.

Kombinera nytta och nöje hos ditt bageri i Stockholm

Det idealiska besöket på ett bageri i Stockholm har två separata moment. Man har varit ute på stan, blodsockret är lågt och man behöver vila fötterna ett tag. För att inte tala om att nivåerna av koffein är katastrofalt låga och kräver påfyllning. Så vad gör man? Förstås är det dags att fika upp sig. Kaffe efter smak och någon fin smörgås följt av en liten sötare godbit så är man redo igen.

Del två utspelar sig vid disken. Inte vill man gå därifrån utan att ta med sig något hem? Ett gott matbröd bakat av proffsen passar så bra att inhandla till frukost ett par dagar framöver. Och bullar och bakelser som de bagerierna erbjuder kan man inte heller riktigt erbjuda hemma. Med påse i handen och ett leende på läpparna går man hemåt.